10 عاملی که اندروید را از IOS برتر میکند
اندروید و ios دو سیستم عامل پرکاربرد و پر طرفدار اسمارت فون ها هستند که هر کدام طرفداران خاص خود را دارند. از مزایای اندروید نسبت به ios می توان به وجود امکانات بیشتر و قابلیت شخصی سازی اشاره کرد. گرچه اپل هم بیکار ننشسته و در بروزرسانی سیستم عامل خود امکانات زیادی به ios اضافه کرده است
حال به بررسی ۱۰ دلیل عمده ی برتری اندروید بر IOS میپردازیم:
1- تنوع محصولات
در صورتی که بخواهید از ios استفاده کنید انتخاب های محدودی دارید. برای گوشی از آیفون و برای تبلت باید از آی پد استفاده کنید. درست است که حالا اپل هر ساله دو آیفون و سه آیپد عرضه میکند اما همانطور که میدانید اندازههای آنها مختلف بوده و بهطور مثال اگر قصد خرید یک فبلت را داشته باشید تنها گزینه شما آیفون 6اس پلاس خواهد بود. مشکل نبود تنوع این است که اگر از طراحی آیفون خوشتان نیاید، اندازه صفحه دیگری را طلب کنید، ویژگیهای دیگری مانند ضدآب بودن را بخواهید یا قصد داشته باشید یک گوشی منحصربهفرد با دیگران داشته باشید در دنیایiOS چنین گزینههایی وجود ندارد.
در نقطه مقابل اندروید دنیایی از تنوع است. گوشیهای جدید سامسونگ شیشهای-فلزی و باریک هستند، گوشیهای سونی ضدآب و گردوغبارند، گوشیهای الجی طراحی متفاوت و حاشیههای باریکی دارند، گوشیهای هواوی متنوع و خوش قیمت بوده و گوشیهای اچتیسی نیز از کیفیت ساختی مثالزدنی برخوردارند. صفحهنمایشهای کمتر از 3 اینچی تا 6 اینچی، وجود قلم استایلوس در سری گلکسی نوت، دوربینهای چرخنده درOppo، صفحهنمایش خمیده در گلکسی اس 6 اج، کیبوردهای فیزیکی در بلکبریPriv، پشتیبانی از دو سیمکارت در بسیاری از گوشیهای اندرویدی، DACهای مخصوص موسیقی در پرچمدارانZTE، اسپیکرهای استریو درOne M9 و بسیاری ویژگیهای دیگر مانند باتری قابل تعویض، درگاه کارت حافظه و پشتیبانی ازOTG هر کدام انتخابهای فراوانی را جلوی روی شما میگذارند.
2-قیمت متنوع
همانطور که قبلا اشاره کردیم اگر میخواهید که یک گوشی با سیستم عامل iosداشته باشید با کمتر از 2 ملیون تومان چنین امکانی برای شما وجود ندارد که گوشی پرچمدار روز را خریداری کنید. حتی آیفون 6 که بیش از یکسال از زمان عرضه آن میگذرد با قیمتی بیش از دو میلیون تومان آن هم برای نسخه 16 گیگابایتی قابل خریداری است و بههیچوجه توصیه نمیکنیم یک و نیم میلیون تومان از پول خود را صرف خرید آیفون 5اس کنید.
در مقابل تنوع قیمتی در اندروید موج میزند. خوشبختانه از سه سال پیش تاکنون گوشیهای هوشمند ارزان بسیار خوب شده یا شاید گوشیهای بسیار خوب ارزان شدهاند! حالا میتوانید با کمتر از هفتصد هزارتومان یک گوشی اندرویدی خریداری کنید که تمامی نیازهای شما را برطرف خواهد کرد. گوشیهای هوشمند شیائومی، Moto G موتورولا، وانپلاس و هواوی گزینههای بسیار خوبی در ردههای ارزانقیمت هستند و همانطور که هرچقدر پول بدهید آش میخورید تا نزدیک به سه میلیون تومان نیز میتوانید گوشیهای اندرویدی را طبق سلیقه خود انتخاب کنید.
3- قابلیت شخصی سازی
این مورد را شاید بتوان اساسیترین تفاوت میان اندروید وiOS دانست. اپل در چندسال گذشته و مخصوصاً درiOS 8 وiOS 9 امکانات بیشتری را جهت شخصیسازی به پلتفرم خود اضافه کرده و دست توسعهدهندگان را در تغییرات بازتر کرده است. قابلیت نصب کیبوردهای مجازی مختلف، افزونههای حذف تبلیغات، امکان بهاشتراکگذاری مستقیم محتوا از یک اپ به اپ دیگر و ویجتهای صفحه اعلان از برخی مثالها هستند اما اندروید کماکان کیلومترها در این زمینه از اپل جلوتر است.
والپیپرهای زنده متنوع، قابلیت نصب بستههای آیکون، تمهای مختلف، تغییر فونت، تغییر صداهای مختلف گوشی، تغییر دکمههای نرمافزاری، تغییر در نحوه نمایش رنگهای صفحهنمایش، چینش دلخواه آیکونها، نصب صفحهقفلهای متفاوت، تغییر اپهای پیشفرض به آسانی و تنظیم میزان لرزش گوشی تنها بخشی از شخصیسازیهای نرمافزاری مخصوص اندروید به حساب میآیند.
4- ویجت ها
ویجتها را شاید بتوان در دسته شخصیسازی نیز جای داد اما استفاده از آنها آنقدر کاربری یک گوشی هوشمند را ساده میکند که نیازمند توجه ویژه هستند. در اندروید بدون نیاز به ورود به هیچ اپلیکیشن خاصی میتوانید موزیک را کنترل کنید، به سرعت جستجو کنید، فید خبرهای خود را بخوانید، ایمیلها را ببینید، وضعیت آب و هوا را با هر دقتی که دوست دارید ببینید، اپلیکیشنهای جدید پلیاستور را جلوی چشمانتان داشته باشید، اطلاعات مربوط به گجتهای پوشیدنی و سلامتی خود را مشاهده کرده و لیست قرارهای آینده را در گوشهای داشته باشید.
درست است کهiOS در صفحه اعلانها تنوع محدودی از ویجتها را ارائه میکند اما این ویجتها بیشتر برای اطلاعرسانی بوده و محدودتر هستند. همچنین نمایش اطلاعات بهصورت شخصیسازی شده درست در صفحه خانگی و با چینش دلخواه بسیار مناسبتر از ویجتهای پردردسرiOS است.
5- مالتیتسکینگ
با اینکه iOSسرانجام مالتیتسکینگ مناسبی برای جابجایی میان برنامهها را فراهم کرده است اما استفاده همزمان از دو اپلیکیشن به آیپد محدود شده است. درست است که حالت دوپنجرهای بیشترین بازده را در صفحات بزرگ تبلتها دارد اما صفحهنمایش 5.5 اینچی آیفون 6اس پلاس هم به اندازه کافی برای بهره بردن از دو اپلیکیشن کنار یکدیگر فضا دارد.
راستش را بخواهید این ویژگی در اندروید خالص هم وجود ندارد اما از آنجا که بسیاری از تولیدکنندگان گوشیهای اندرویدی از جمله سامسونگ، الجی و هواوی مدتهاست این قابلیت را به گوشیها و تبلتهای خود اضافه کردهاند و همچنین اپهای مختلفی برای این کار وجود دارد میتوان گفت اندروید در این زمینه بهتر از iOSعمل کرده است.
6- لانچرها و صفحههای قفل
یک آیفون بردارید و کنار شخص دیگری با آیفون بنشینید؛ رابط کاربری صفحه خانگی را مقایسه کنید. درست است هر دو دقیقاً شبیه یکدیگر هستند. در آیفون تنها کاری که میتوانید انجام دهید تغییر جای آیکنها و قرار دادن آنها در پوشههای مختلف است. لانچر آیفون حتی امکان مخفی کردن اپهای کمکاربرد را ندارد و با لیستی از آیکنهای مشابه که در چند صفحه لیست شدهاند مواجهید. این موضوع مخصوصاً در تبلتها که صفحهنمایشی بزرگتر دارند بیشتر مشخص میشود؛ چه دلیلی وجود دارد که لانچر آیفون و آیپد دقیقاً شبیه به هم باشند؟
در اندروید اما داستان متفاوت است. با اینکه تمامی گوشیهای اندرویدی از یک لانچر با امکانات بیشتر از iOSبرخوردارند اما اگر از آن خوشتان نیاید به راحتی میتوانید به گوگل پلیاستور مراجعه کرده و یک لانچر متفاوت را دانلود کنید. از لانچرهای ساده مانند Google Now Launcherگرفته تا لانچرهای با تمهای جذاب آماده مانند Themerو یا لانچرهای با قابلیت شخصیسازی زیاد مثل Nova Launcherهر چه را بخواهید برای شما مهیاست. لانچرها انیمیشن، قرارگیری آیکنها، پوشهها، میانبرها و بسیاری چیزهای دیگر را تغییر خواهند داد و اگر مایل باشید میتوانید یک رابط کاربری درست شبیه به آیفون نیز داشته باشید.
7- کاستوم رامها
کاربران حرفهای مسلماً از اندروید بیشتر لذت خواهند برد چرا که میتوانید سیستمعامل گوشی خود را به کلی تغییر دهید. اگر از رابط کاربری که تولیدکننده بر روی اندروید قرار داده راضی نیستید و دوست دارید اندروید خام را تجربه کنید CyanogenModاندروید خام را مقابلتان میگذارد. شاخههای دیگری از CMمانند AOKPو یا PAحتی امکانات بیشتری نیز برای شخصیسازی در اختیار شما قرار خواهند داد.
حتی گاهی اوقات قادر هستید سیستمعامل گوشی را از اندروید به اوبونتو، Firefox OSو یا Sailfish OSنیز تغییر دهید و روح تازهای در گوشی خودتان بدمید. در کاستوم رامها معمولاً اپلیکیشنهای اضافه حذف شده اند و توییکها و بهینهسازیهای زیادی انجام شده تا نهایت سرعت و امکانات را داشته باشید. به طور مثال هر رام ظاهر و تم به خصوصی دارد، در برخی رامها امکانات منحصر به فرد بعضی گوشیها مانند Beats Audioدر اچتیسی و BRAVIA Engineو X-Loudاز سونی را میتوانید به هر گوشی یا تبلتی اضافه کنید.
8- اپلیکیشنها و بازیهای رایگان بیشتر
درست است که بعضی بازیها ابتدا تنها برای iOSعرضه میشوند اما توسعهدهندگان در اندروید ظاهراً علاقه بیشتری به استفاده از اپهای رایگان با پشتیبانی از تبلیغات یا فریمیوم دارند. بهطور مثال بازی Alto’s Adventureکه برای iOSبا قیمت 2.99 دلار در دسترس است به تازگی به صورت کاملاً رایگان در پلیاستور عرضه شده است. به این ترتیب اگر تمایل زیادی به خرید اپها ندارید اندروید معمولاً گزینههای رایگان بیشتری دارد.
9- سرعت پیشرفت اندروید بیشتر است
روزانه پیشرفتهای متنوعی در دنیای فناوری اتفاق میافتد و مشکلات بزرگ اندروید مانند باگها، کندی و کمبود اپها به مرور زمان مرتفع شدهاند. درحالی که فلسفه اپل «اگر چیزی خراب نیست درستش نکن» است سازندگان اندرویدی همیشه از آخرین فناوریهای موجود در گوشیها و تبلتهای خود استفاده کردهاند.
اولین گوشیهایی که از NFC، اسکنرهای چشم، حسگر اثر انگشت، پرداخت موبایلی، وضوح بالاتر صفحهنمایش و فوکوس لیزری دوربین استفاده کردهاند اندرویدی بودهاند و اگر دوست دارید همیشه آخرینها را تجربه کنید احتمالاً گزینه مدنظر خود را در دنیای اندروید خواهید یافت. از صفحهنمایش با لبه خمیده، گوشی منعطف، بدنه خودترمیم شونده، دوربین دوگانه، واقعیت مجازی، پشتیبانی از OTGو دهها مورد دیگر هنوز در آیفون خبری نیست و شاید دلیل آن عرضه یک محصول در سال و غیرمنطقی بودن ریسکهای بزرگ توسط اپل باشد.
10- محدودیتهای کمتر
با وجود اینکه امروزه محدودیتهای iOSبسیار کمتر از سه سال پیش است اما هنوز موارد آزار دهندهای در این سیستمعامل وجود دارد. شما هنوز قادر نیستید به سیستم فایل حافظه داخلی گوشی خود دسترسی داشته باشید و آزادانه آن را پوشهبندی کنید یا ببینید دقیقاً چه چیزی در کجا چه فضایی از حافظه گوشی شما را اشغال کرده است. برای تبادل اطلاعات مجبورید از آیتونز و رایانه خودتان استفاده کنید و نمیتوانید هر فرمت دلخواهی از فایلها را به راحتی به درون آیفون یا آیپد خود کپی کنید.
فایلهای آهنگ دانلود شده از اینترنت یا نرمافزارهای اجتماعی مثل تلگرام و واتساپ در اپلیکیشن Musicآیفون غایب هستند و حتی با خرید یک آیپد پرو اصطلاحاً حرفهای یک دانلود منیجر مناسب در اختیار نخواهید داشت. این محدودیتهای کلافهکننده ممکن است برای کاربران وفادار اپلی قابل تحمل شده باشد اما مطمئناً یک کاربر اندرویدی را عذاب خواهد داد.